Mehmet Ali Özkan

MASSİAD

Marmara Sağlık Sektörü İş Adamları Derneği (MASSİAD) 16. Olağan Genel Kurulu’nu 15.Şubat 2014 tarihinde İstanbul Point otelde gerçekleştirdi.

Tıbbi cihaz sektörünün ilk sivil toplum derneklerinden olan MASSİAD adına yakışan sakinlikte ve olgunlukla genel kurulunu tamamladı. Tolga Sözen başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulunu kutlar, 16. Dönemin dernek üyelerine ve tıbbi cihaz sektörüne hayırlar getirmesini dilerim.

Eryaşar’a teşekkür

MASSİAD için 1992 tarihinden bugüne kadar çeşitli kademelerde görev yapan ve son iki dönemde başkanlığını yapan değerli arkadaşım Kazım Eryaşar’a özverili çalışmalarından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Onun sektörel sivil toplum çalışmalarında neler yaptığını, sektör sorunlarına ne kadar zaman ayırdığını yakinen bilen biri olarak takdir ve teşekkürü fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Yönetim ekibiyle birlikte çok başarılı iki dönem geçirdi. İki dönem ilkesine bağlı kalarak başkanlığı adına yakışır olgunlukla devretmeyi bildi. Bazı başkanlar gibi koltuğa sarılarak üyeler üzerinde bıkkınlık ve dağılmalara sebebiyet vermedi. Sevgiyle geldi, saygıyla devir teslimini gerçekleştirdi. Yeni hayatında ve sivil toplum birlikteliğinin başka görevlerinde kendisine ihtiyacımızın olduğunun da altını çizerek kendisine bir daha teşekkür ediyorum.

Tüzük değişikliği

16. Genel kurulda en dikkat çeken konuların başında MASSİAD’ın kurumsallaşmış bir kimlikle üyelerinin karşısına çıkmış olması, kurumsal kimliği ve profesyonel anlayışla mevcut tüzüğe sığmadığını görerek tüzüğünde yapmış olduğu değişikliklerdir. MASSİAD artık Marmara bölgesine sığmayan, tıbbi cihaz sektöründe tüm Türkiye de adını duyurmuş, tıbbi cihaz sektörünün bütünü tarafından saygınlık duyulan bir dernek haline gelmiştir. MASSİAD’ın vizyonuna uyan ve mesleki etik ilkelerine bağlı faaliyetler içinde olan Marmara bölgesi dışındaki firmaların üyelik taleplerine cevap verecek olması sektörel sivil toplumun güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

Türkiye’ye açılıyor

İlk aldığım bilgilerde Marmara bölgesi dışından yapılacak üye müracaatlarında o bölgede Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu (TÜMDEF) üyesi bir derneğin olup olmadığına bakılarak üyelik müracaatlarının değerlendirileceğini öğrendim. Bu prensibin dikkate alınacak olması sektörel sivil topluma önem veren birisi olarak beni mutlu etti. Bu prensipten anladığım TÜMDEF’in üyesi olan derneklerin bölgesindeki firmalara kapıların kapalı olacağı, dernekleşemeyen veya derneklerini yaşatamayan bölgelerden gelecek üyelik taleplerine MASSİAD kapısının açık olacağı şeklindedir. Bu uygulama STK anlayışını parçalayan değil toparlayan olacaktır. Temel prensip sektörel sivil toplumun korunması ve güçlenmesi için çok önemlidir. Bu sayede sayısı az ama nitelikli kurumsal derneklerin oluşması sağlanacaktır.

TÜMDEF güçlenecek

Nitelikli derneklerin TÜMDEF çatısı altında bulunuyor olması TÜMDEF’i daha çok güçlendirecektir. Güçlü federasyonun sektör sorunlarının çözümünde daha aktif rol alacağı unutulamamalıdır. Her bakımdan yeni tüzük değişikliği MASSİAD’ın gücüne güç katacaktır. MASSİAD’ı bugünlere taşıyan kurucularından ahirete intikal edenlere Allahtan rahmet dilerken, faal üyelere sağlık ve kuruluşundan bu güne kadar yönetim kademelerinde görev almış, maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen herkese teşekkürler.

Mehmet Ali ÖZKAN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu