Röportaj

MLPCARE Sağlık Grubu’nun tercihi: Asus Hepsi Bir Arada Bilgisayarlar

“İyi bir hastane” kavramının içini dolduran en önemli unsurlar; öncelikle hekimler, sağlık çalışanları, sağlık ekipmanları ve bu ekipmanların ve işleyişin sıkıntısız işleyebilmesidir. Biz de bu sayımızda bilgi sistemlerinin hastane işleyişindeki önemine değinmek için MLPCARE Sağlık Grubu Bilgi Sistemleri Direktörü Bora Gökçe ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

 

Medical Park Hastaneleri olarak ASUS Kurumsal Hepsi Bir Arada Bilgisayar’ları seçim sebebiniz nedir?

 

MLPCARE Sağlık Grubu; 3 hastane grubu (Medical Park, Liv Hospital, VM Medical Park), 1 üniversite, destek sağlık şirketlerinden oluşan ve hızla büyüyen bir markadır. Büyüme hedefimiz içinde 2017 yılı sonuna kadar yeni 5 hastaneyi daha grubumuza katarak 32 noktada sağlık hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Bu hızla büyüyen bir grupta yapılan her çalışma kalıcı olmalı, kolay yapılandırılmalı ve destek ihtiyacı en az seviyede olan çözümlerden oluşmalıdır. Biz de her ürün ailesinde olmazsa olmazlarımızı belirleyerek teknik şartnamemizi çıkardık. Bu şartnamede ilk maddemiz monitör, bilgisayar kasası ve kablolama gibi adımları tamamlamaktı. Biz de Hepsi Bir Arada (All in One) çözümler ve banko görsellerini güçlendirmek için beyaz ürün ailesi kullanmayı tercih ettik.

Çünkü bu ürünlerin montajı için sadece enerjinin verilmesi yeterliydi. Ayrıca diğer tercih kriterimiz sabit bilgisayarın ihtiyacı olan kablolama masa altı kasa sabitleme aparatları gibi hiçbir ürüne ihtiyacı olmamasıydı. Bu sayede yeni hizmete girecek hastanemizin parkur kurulum sürecini optimuma çekmiş olduk.

Bilgisayarların temini, kurulumu konusunda nasıl bir süreç yaşadınız? Memnuniyetiniz ve memnuniyetsizliğinizi dile getirebilir misiniz?

Bilgisayarların temini yurtdışından yapıldığı için yaklaşık 6-8 hafta beklememiz gerekiyordu, ama ASUS Türkiye bu süreci hızlandırmak için süreci çok ciddi şekilde hızlandırmıştır.

Karar süreci ne şekilde gelişti, hangi kriterler göz önünde tutuldu, başka şirketlerle görüşüldü mü?

Teknik şartnamemize uyan 3 üretici ile görüştük ve sonuçta istediğimiz ürünü ASUS bize özel üretmek istedi ve üç prototip üretimi sonunda istediğimiz standartta ürün oluşturuldu. Yurtdışı üretim olduğu için her prototipte beklememiz gerekiyordu ve 4 ay sonunda istediğimiz standart oluştu.

Teknolojik alt yapı olarak bu ürünler size istediğiniz donanımı vaat ediyor mu?

Kesinlikle evet, açılan üniversitemiz ve Aralık 2016’da Bahçeşehir’de açılacak n İstinye Üniversitesi Medical Park hastanemiz parkurunda her noktada kullanımını yaptık ve ihtiyacımızla tamamen özdeşleştiğini görüyoruz.

Ürünün renginin beyaz olması bu seçimde ne kadar etkili oldu?

Hizmet verdiğimiz her noktada mimari olarak beyaz bankolar kullanıyoruz ve üzerinde kablolar, siyah veya gri bilgisayarlar bu bankoların görsellerini bozuyordu. Bu yüzden beyaz ürün olmazsa olmazlarımız içindeydi ve teknik şartnamemizdeki kriterler içindeydi. ASUS beyaz üretebileceğini ilettiğinde bizler için tercih nedeni haline gelmiştir.

Şu anda hangi hastanelerinizde kullanılmakta?

ASUS All in One Bilgisayarları gruptaki her hastanemize belirli adetlerde konumlandırdık ama özellikle İstinye Üniversitesi’nde ve Bahçeşehir’de açılacak İstinye Üniversitesi Medical Park Hastanesi’ndehastanemizde uçtan uca sadece bu ürünler bulunmaktadır. İstinye Üniversitesi Medical Park Hastanesi, parkur kurulum sürecini 3 haftadan 1,5 haftaya indirmemizi sağlamıştır.

Kurulum için bekleyen hastaneleriniz var mı?

Tabii ki, belirttiğim gibi önümüzde kurulum bekleyen 4 hastane ve üniversitemizin yeni kampüsleri bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu