Türkiyenin Yerli İlaç Üretim Üssü…

pharmactive

Türkiyenin Yerli İlaç Üretim Üssü Pharmactive’in Hedefi Büyük

5 yıl içerisinde Türkiye’nin en büyük 5 jenerik ilaç firmalarından biri olmayı hedefleyen Pharmactive tesislerinde yılda 330 milyon kutu ilaç üretilebilecek.

İnşaat, enerji, perakende sektöründe fark yaratan çalışmalara imza atan Saya Grup, uzun yıllar ilaç dağıtımı sektöründe edindiği tecrübesini şimdi de Pharmactive ile ilaç üretimine taşıdı. Çerkezköy’de 40 bin m² kapalı alana sahip ilk etabı tamamlanan Pharmactive, “Ne mutlu bir derde derman olana” mottosu ile 5 yıl içinde Türkiye’deki ilaç üreticisi firmaları arasında ilk 5’e girmeyi hedefliyor. Tüm etaplar tamamlandığında, toplam yatırım maliyeti 200 milyon Dolar olacak üretim tesisinin resmi açılışı Mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek. Pharmactive’in en büyük hedefi ise; kanser, biyoteknoloji, Hormon, İnhaller ürünleri gibi katma değeri yüksek ilaçları Türkiye’de kendi bünyelerinde üretmek.

NE MUTLU BİR DERDE DERMAN OLANA
Çerkezköy’deki fabrikada sağlık basınını ağırlayan Saya Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Sancak, toplantıda yaptığı konuşmada; Pharmactive’in üretim kapasite ile Avrupa’nın sayılı büyük ilaç üretim tesislerinden biri olduğunu belirtti. Türkiye’ye böyle bir tesis kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Sancak, “Ne mutlu bir derde derman olana anlayışı ile şimdi ilaç üretim sektörüne hizmet edeceğiz. Dileğimiz, ülkemizin ve dünya insanlarının en ufak derdine bile çare olabilmenin mutluluğunu yaşamaktır” dedi. Pharmactive üretim tesislerinin 40 bin m²’lik ilk etabını 2 sene gibi çok kısa bir sürede bitirdiklerini kaydeden Haluk Sancak, “İkinci etabın tamamlanmasıyla 80 bin m² kapalı alana sahip olacak tesisimizde 500 milyon kutu ilaç üretimi gerçekleştirebileceğiz. Tesisimizin Türk tıbbına büyük hizmetler vereceğine inancımız tam” diye konuştu.
KATMA DEĞERİ YÜKSEK İLAÇLARI TÜRKİYE’DE ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ!
Pharmactive Genel Müdürü Köksal Ülgen, sektörde iddialı olduklarını belirterek, Ar- Ge yatırımlarıyla Türkiye’de birçok ilke imza atmayı amaçladıklarını söyledi. Ülgen büyüme hedeflerinin gerçekleşmesi için Ar-Ge’de uzman kadroları ile katma değeri yüksek ilaçlar geliştirdiklerini belirterek, “Firma olarak Ar-Ge’ye oldukça fazla önem veriyoruz. Orta vadedeki hedeflerimizden biri de kanser, biyoteknoloji, hormon, inhaller ürünlerini kendi ARGE’mizde geliştirip, kendi tesislerimizde üretimlerini gerçekleştirmek ve bu sayede, hem ülke ekonomisine, hem de Türk halkının sağlığına katkıda bulunmaktır” dedi.
Şu an için yıllık 330 milyon kutu üretim kapasitesine sahip olan tesiste üretilecek ilaçların, ABD ve Avrupa Ülkeleri dahil olmak üzere gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlara satılması planladıklarını kaydeden Ülgen “Çok profesyonel bir yönetim takımı ile çalışıyoruz. Bu tesisle Türkiye’nin ilaç üretim kapasitesini de bir hayli artırmış olduk. Özellikle yabancı şirketlerin Türkiye’yi üretim üssü seçmeleri için bir neden daha yarattık” diye konuştu. Toplantıya; Saya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Ceylan ile Pharmactive Fabrika Müdürü Fatih Elay da katıldı.
Pharmactive gastroenterolojiden, göğüs hastalıklarına, kardiyolojiden, psikiyatriye kadar çeşitli hekim gruplarına hizmet edecek olan geniş yelpazedeki ürünleri kendi tesisinde üretmektedir. Ülke genelinde 11 bölgedeki temsilcilikleri, 250 Tıbbi Tanıtım Temsilcisi ve toplam 500 kişilik kadrosuyla Türk Tıbbına hizmet veren Pharmactive tüm etapları tamamlandığında 2 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.
SAYA GRUP HAKKINDA
1953 yılında Abdulkerim SANCAK önderliğinde ticaret hayatına başlayan Sancak Ailesi, 1987 yılından itibaren sırasıyla Es Ecza, Esko İtriyat, Hedef Ecza ve Sancak Ecza’yı kurarak kısa zamanda Türkiye’nin en büyük ilaç ve kozmetik dağıtım şirketi haline geldi. 1999 yılında 3,5 milyar $ ciro ile %41 pazar payına, ilaçta ve ıtriyatta 21.000 eczaneye ve 30.000 markete hizmet veren şirket, 2001 yılında Avrupa’nın en önemli ilaç ve sağlık ürünleri dağıtıcılarından Alliance Boots ile stratejik ortaklık yaparak Hedef Alliance adını aldı.
Hedef Alliance’ın kuruluşundan itibaren şirketin yönetiminde önemli görevler üstlenen Abdulrezzak SANCAK ve kardeşleri, ilaç dağıtım kanallarındaki başarılarını sektörün farklı alanlarına ve başka sektörlere taşımak üzere, 2006 yılında SAYA GRUP’u kurdu.
İnşaat sektörüne 2006 yılında Folkart markası ile giren Saya Grup, çevre dostu, ileri teknoloji ile donatılmış, lüks, konforlu ve kaliteli yapılar inşa ederek yatırımcılarına iyi katma değerler edindiren, ulusal ve uluslararası çeşitli ödüller alarak, İzmir’in dışında da diğer illerde hatta çeşitli ülkelerde sektörde saygın bir firma olma yolunda ilerlemektedir.
Saya Grup, Perakende sektörüne 2007 yılında 10 marketlik bir zinciri satın alarak girdi. Saya Grup, Alpark markası ile üç sene içinde 27 markete ulaştı. Alpark, 2010 yılında Carrefour’a satıldı. Grubun 5 yıllık planlamasında tekrar perakende sektörüne girme hedefi bulunmaktadır.
Türkiye’nin en büyük üç endüstriyel elektrik motor üreticilerinden biri olan Volt Elektrik Motorları şirketini 2011 yılında satın alarak endüstriyel elektrik motorları sektörüne giren Saya Grup, hızla büyüyen şirketin kalite, çeşit ve ihracatını arttırmak amacıyla gerekli bütün yatırımları yapmaktadır.
Türkiye’nin saygın kalıp ve yedek parça üreticilerinden biri olan Voltsan kalıp şirketini, Volt Elektrik Motorları şirketi ile beraber satın alan Saya Grup, endüstri sektörüne en kaliteli hizmeti vermek amacıyla büyümeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu