Türkiye pazarına giren Fujifilm 3 yılda yüzde 100 büyüme hedefliyor

fujifilmFujifilm Corporation, dağıtımcı firma Filmat Dış Ticaret A.Ş.’yi satın alarak Türkiye pazarına girdi.

Türkiye’nin büyümesinden etkilenen Fujifilm Corporation, dağıtımcı firma Filmat Dış Ticaret A.Ş.’yi satın alarak Türkiye pazarına girdi. Türkiye’nin yıllık büyüme potansiyelini gören Fujifilm Corporation, Türkiye’de dijital kamera, fotoğraf baskı ürünleri, medikal ve grafik sistemleri dağıtımcısı olan Filmat Dış Ticaret A.Ş.’nin tüm hisselerini satın aldığını açıkladı.

100 milyon Avro satış hedefi
Fujifilm Dış Ticaret A.Ş. Türkiye Başkanı Jun Higuchi, Kurumsal Planlama Genel Müdürü Shinichiro Takeuchi ile Grafik ve Medikal Sistemler Genel Müdürü Cengiz Metin’in katılımıyla Swissotel’de gerçekleşen basın toplantısında, kurumun global stratejileri ve Türkiye için geliştirdiği iş fırsatlarından bahsedildi. Fujifilm, dijital kameralar ve fotoğraf baskı ürünleri gibi görüntüleme ürünleri, medikal teşhis cihazları ve medikal görüntüleme ağ sistemlerinin yanı sıra grafik sistemleri alanındaki dijital baskı sistemleri ve çevreye duyarlı baskı kalıpları ile iş fırsatlarını genişletiyor. Pazar ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlerin ve çözümlerin sunumunu desteklemeyi hedefleyen Fujifilm Dış Ticaret A.Ş., 3 yıl içerisinde yüzde 100 büyüme, 2014 yılında ise yüzde 5 net kârla 100 milyon Avro’luk satış elde etmeyi planlıyor.

“Türkiye pazarında kuvvetli bir enerji var”
Fujifilm Türkiye Başkanı Jun Higuchi, “Türkiye, yüksek ekonomik büyüme oranlarına ulaşma potansiyeline sahip bir pazar olarak öne çıkıyor ve yıllık olarak yüzde 8’in üzerinde bir ekonomik büyüme kaydediyor. Fujifilm’in Global strateji olarak belirlediği; dijital kamera, fotoğraf baskı ürünleri, medikal ve grafik sistemlerinde hızlı bir büyümeyi gerçekleştirmek Türkiye’deki en önemli hedeflerimizden biri. Fujifilm olarak artık Türk iş ortaklarımıza ve tüketicisine çok daha yakın olarak, onları destekleyeceğiz” şeklinde konuştu. Türkiye’deki fırsatları araştırdıklarını anlatan Higuchi, “Türkiye’nin bir merkez konumu olup olamayacağını araştırıyoruz. Türkiye pazarında kuvvetli bir enerji var. Fujifilm 10’dan fazla iş kolu ilgileniyor. Yeni iş kollarına girmek gelecekte Türkiye’de mümkün olacaktır” dedi. Kurumsal Planlama Genel Müdürü Shinichiro Takeuchi de, Fujifilm’in 2011 mali yılında global cirosunun yaklaşık 22 Milyar Avro olduğunu belirterek, “Fujifilm olarak Türkiye pazarını iş alanlarını ve ürünlerini geliştirmek anlamında büyük bir potansiyel olarak görüyoruz” dedi. Takeuchi, yeni ürünlerle Türkiye pazarında fark meydana getirmeyi planladıklarını söyledi.

“Hastaların hizmet kalitesini artıracağız”
Grafik ve Medikal Sistemler Genel Müdürü Cengiz Metin ise, “Fujifilm’in, medikal çözümlerdeki dijitalleşme sayesinde geliştirdiği ürünlerle, Türkiye’deki hastaların hizmet kalitesini arttırmak yönünde farklılık oluşturacağına inanıyoruz” dedi. Yeni büyüme stratejileri ile hareket ettiklerini ifade eden Metin, “Fujifilm mevcut zor Pazar şartlarına rağmen çok daha dayanıklı konuma gelmiştir. Türkiye’de yapılan yatırım önemli bir yatırım. Türkiye Fujifilm için gelecek vadeden bir Pazar. Müşterilerimizin hayat kalitesini artırmaya yönelik çözümler sağlamak hedefindeyiz” diye konuştu.

Vision 80 Politikası
Fujifilm’in dünya çapında uyguladığı Vision 80 Politikası’ndan bahseden Cengiz Metin şöyle konuştu: “Birincisi öncelikli iş alanlarında büyüme stratejimizi geliştirmek istiyoruz. Medikal alanda hızlı büyüme sağlamak, doküman çözümleri alanındaki çalışmaları ilerletmek ve kârlılığını geliştirmek, yüksek fonksiyonlu materyal alanındaki çalışmaları ilerletmek istiyoruz. İkincisi ise; globalizasyonu hızlandırmak istiyoruz. Bunda da gelişen pazarlardaki satış ve kârlılığı artırmak, yeni pazarlarda büyüyebilmek için yönetim kaynaklarını artırmak istiyoruz.”

“Radyoloji Servislerinin ihtiyacını karşılıyoruz”
Medikal Sistemler Bölümü olarak, devlet, özel hastaneler ve görüntüleme merkezleri ile çalışmalarının bulunduğunu anlatan Cengiz Metin, “Türkiye’de 1989 yılından beri faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Radyoloji servislerinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. CR (Bilgisayarlı Radyoloji) ve Radyoloji filmi alanında Türkiye’de yüzde 30’luk bir Pazar payımız bulunmakta. Dağıtım kanallarımızı genişletmek hedefindeyiz. 400 CR sistemi Türkiye’de hastanelere kurulmuştur. 3 boyutlu mamografi ürünümüzü de Türkiye’de pazara sunduk. FDR D-EVO G35 Konvansiyonel röntgen kaset sistemlerimiz de sektörde kullanılmaktadır. Medikal alanı ülkemiz için önemli” diye konuştu.

Fujifilm Türkiye
Dünyanın en büyük fotoğrafçılık ve görüntüleme cihazlarının üreticisi olarak bilinen Fujifilm Grup, 1934 yılından bu yana dünyanın farklı ülkelerinde global olarak hizmet veriyor. Ana merkezi Tokyo’da yer alan Fujifilm; dijital kamera, fotoğraf baskı ürünleri, medikal ve grafik sistemlerinin dağıtımını gerçekleştiriyor. Yüksek işlevsel malzemeler ve diğer ileri teknoloji alanlarında da yenilikler sunan Fujifilm’in üretim süreçleri için kalite yönetim sistemi standardı olan ISO 9001 ve çevre yönetimi sistemi standardı olan ISO 14001 sertifikası bulunuyor. Türkiye’de 1989 yılından beri hizmet veren Filmat Dış Ticaret A.Ş.’nin tüm hisseleri satın alınarak kurulan Fujifilm Dış Ticaret A.Ş, Türkiye’deki sanayi ve kültürel yapının gelişimine katkı sağlamak amacıyla, “Pazar ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlerin ve çözümlerin sunumunu” aktif olarak desteklemeyi hedefliyor. Fujifilm Europe GmbH aracılığıyla Türkiye’de olan Fujifilm Dış Ticaret A.Ş.’nin yaklaşık 21.6 Milyon TL ödenmiş sermayesi bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu