Hastane

Türkiye, modern hastaneleriyle dünyada örnek bir ülke olacak

kayseri-il-saglik-hastane
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantıları” için şehirden şehire koştu.

“Daha Sağlıklı Bir Türkiye” için çalışmalar hız kesmiyor. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu toplantı ve incelemelerine Kayseri, Gaziantep ve Eskişehir’de devam etti. Sağlık hizmetlerinin fotoğrafının ortaya konulduğu “İl Değerlendirme Toplantıları”nın ilki Kayseri’de düzenlendi. Bakan Müezzinoğlu, Kayseri temaslarına Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi, Klinik Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Aşı Geliştirme Merkezi’ni ziyaretle başladı. Ardından İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına başkanlık etti. Sağlık hizmetlerinin enine boyuna incelendiği toplantıların ikincisi Eskişehir’de düzenlendi. Üçüncü toplantı ise Gaziantep’te gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu gittiği şehirlerde devam eden sağlık yatırımlarını da inceledi. Bakan Müezzinoğlu, Eskişehir’de Yunus Emre Devlet Hastanesi ek binası ve Kayseri’de Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Kayseri’de samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Sağlık Çalışanlarının Bakanlarıyla buluştuğu iftar programına katılım oldukça yoğundu. Eskişehir Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleşen iftar programında da manzara aynıydı. Bakan Müezzinoğlu Gaziantep’te ise farklı bir uygulamaya imza attı. Gece nöbet tutan sağlık çalışanlarıyla buluştu. Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde düzenlenen sahur programı sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Şayet ülke istikrarında olağanüstü bir sıkıntı olmazsa 2018 yılında Türkiye, bütün yatak kapasitesini sıfırdan yapmış bir ülke noktasına gelecek. Türkiye, sağlık hizmetlerinde fiziki mekanı ve altyapısı, çevreye duyarlı modern hastaneleriyle dünyada örnek bir ülke olacak” dedi. İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına katılmak için Kayseri’ye gelen Müezzinoğlu, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından, Kayseri Şehir Hastanesi inşaatını gezerek yetkililerden bilgi alan Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada, şehir hastanelerinin Türkiye’nin sağlık alanındaki geleceği açısından en önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Son yıllarda özellikle yürütmeyi durdurma gibi birçok engellemelere rağmen nihayetinde geçtiğimiz hafta itibarıyla neredeyse bütün sorunlarımızı tamamen çözdük. Artık şehir hastanelerimizin önü açıldı” diye konuştu.

Şehir Hastanesi ihaleleri
Kayseri’deki hastanenin, en erken temeli atılan şehir hastanesi olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Kayseri’deki hastaneyi yapan firma ilk başladığı gibi ilk bitiren de olacak. 10 Ağustos 2016’da da açılışını yapma noktasına gelmiş olacağız. Temennimiz, kazasız belasız şekilde bu ülke insanına bu hizmetleri sunabilmek” dedi. Müezzinoğlu, gelecek haftadan itibaren yeni ihale sürecini başlatacaklarını ifade ederek, “Diğer şehir hastanelerimizi masamıza alacağız ve 20 bin yatak kapasiteli 20 civarında şehir hastanemizin ihalesini bu yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Şehir hastaneleri binalarını hızla yükseltip tamamlamayı planladıklarını belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde ülkemizin sağlık hizmetleri açısından, fiziki mekan koşulları daha farklı noktaya, dünyaya örnek olacak noktaya gelecek. Şayet ülke istikrarında olağanüstü bir sıkıntı olmazsa 2018 yılında Türkiye, bütün yatak kapasitesini sıfırdan yapmış bir ülke noktasına gelecek. Türkiye, sağlık hizmetlerinde fiziki mekanı ve altyapısı, çevreye duyarlı modern hastaneleriyle dünyada örnek bir ülke olacak. Önemli olan, birkaç yıl içerisinde bu yatırımlarımızı aksamadan istikrarlı bir şeklide tamamına erdirelim. 77 milyon insanımıza dünya standartlarının ötesinde bir sağlık hizmeti sunarken ülkemizi, yakın coğrafyamızdaki 1,5 milyar nüfusa sağlık turizmi merkezi yapmayı düşünüyoruz.” Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş, bakanlık üst düzey yöneticileri, Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Milletvekili İsmail Tamer, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar ile sağlık yöneticilerinin katıldığı İl Sağlık hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık eden Bakan Müezzinoğlu, helikopter ambulans ile sağlık kurumlarını havadan denetledi. Müezzinoğlu, daha sonra, Erciyes Üniversitesi Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi, Klinik Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Aşı Geliştirme Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Müezzinoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve diğer yetkililerden yapılan araştırmalar ve Ar-Ge çalışmalarına ilişkin bilgiler aldı. Bakan Müezzinoğlu, üniversitedeki çalışmalardan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, Kayseri’nin bu alanda göğsünü kabarttığını söyledi.

Müezinoğlu Eskişehir’deydi
Eskişehir’de sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıya katılmadan önce, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine şunları söyledi: “Biz Türkiye olarak dünya standartlarının da ötesinde dünyada ilk uygulamayı yaptık. Hâlâ o düzeyde bir örneği yok. Gerek ilaç takip sistemi, gerekse tıbbi ürün sistemi ister Türkiye’de üretilsin, isterse yurt dışından gelsin gümrüklerden itibaren hasta kullanıncaya kadar takip yapabilen bir sistemimiz var. Ama bütün buna rağmen bazen yanlış yapanlar oluyor. Onun da takibini emniyetle birlikte yapıyoruz.” Valilik ziyaretinden sonra Bakan Müezzinoğlu, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi 2009 Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Eskişehir Sağlık Hizmetleri İzleme ve Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.
Eskişehir’deki sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda, Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Vali Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Kadir Demirel ve bakanlık yetkilileri yer aldı.

Müezzinoğlu’nun Gaziantep ziyareti
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep’i de ziyaret etti. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ziyaret programına Valiliği ziyaret ederek başladı. Valilik ziyaretine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma şahin, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu, Vali Yardımcıları katıldı. Bakan Müezzinoğlu’na Valilik Makamında Vali Erdal Ata tarafından brifing sunuldu. Bakan Müezzinoğlu Valilik ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sağlık hizmeti sunumunda dünya standartlarını yakaladığını belirterek, Türkiye’nin bu konuda dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle kıyaslanabilecek noktaya geldiğini, Türkiye’nin aynı zamanda sağlık tüketicisi bir ülke olduğunu, ilaca ve tıbbi teknolojiye önemli miktarda para harcadıklarını kaydetti. Türkiye Sağlık Enstitüleri’nin kurulduğunu aktaran Müezzinoğlu; “Belirli alanlarda ilacını üretebilen, tıbbi teknolojide söz sahibi olan ülke iddiasında olmalıyız. Türkiye, sanayide belirli mesafeyi yakalamış ülke, özellikle Savunma Sanayi Müsteşarlığının yakaladığı performansla, bizim tıbbi teknolojinin paralel alanları var. Türkiye Sağlık Enstitüleri’ni kuruyoruz ve ilk aşamada 6 enstitü olacak. Bunlardan birisi kanser enstitüsü, diğeri Biyoteknoloji Enstitüsü. Yani biz tıp teknolojisinde dünyanın ürettiklerini tüketen değil, dünyanın ürettiklerini de üretebilen ülke olma iddiasındayız” dedi. Valilik ziyaretinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret eden Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu, Gaziantep’in, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin” anlayışını en güçlü sahiplenen illerin başında geldiğini dile getirdi.

İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Grand Otel’de düzenlenen İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda lokal ve genel bazda sağlık konuları konuşuldu ve tartışıldı. Müezzinoğlu yaptığı konuşmada; tıbbi teknolojiye ve ilaca 16 milyar harcandığını söyledi. Türkiye’nin sağlık hizmetleri sunumunda dünya standartlarını yakaladıklarını aktaran Müezzinoğlu, “Türkiye 77 milyon nüfusuna sağlık hizmetleri sağlama hususunda dünya standartlarını yakaladı. Dünyanın en gelişmiş ülke örnekleri ile kıyaslanabilecek noktaları yakaladı ama biz sağlık hizmetinin sunumunu daha iyi noktaya taşırken, diğer taraftan da sağlık tüketicisi bir ülkeyiz. 16 milyar ilaca para harcıyoruz. Tıbbi teknolojiye para harcıyoruz. Bu milletin imkânları daha çok dışarıdan ithal ederek oluşuyor. Türkiye Sağlık Enstitüleri’ni kurarak Ar-Ge yoğunluğunu ve belirli alanlarda ilacını üretebilen belirli alanlarda tıbbi teknolojide söz sahibi olan bir ülke olmak iddiasında olmalıyız. Sanayisinde belirli mesafeleri yakalamış bir ülkeyiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu