Hastane

Türk tıp dünyasının 10 yıllık gururu

doc-dr-faruk-yencelik-Yeditepe-Universitesi
26 Ağustos 2015’te 10. yılını kutlayan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, sağlık alanında pek çok “ilk”e imza atmanın haklı gururunu yaşıyor.
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Faruk Yencilek, kuruluşundan bu yana başarılarıyla göz dolduran hastanenin ve tüm çalışanlarla birlikte emeği geçen herkesin 10. yıldönümünü kutlayarak “Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, sağlık alanında Türkiye’nin adını dünya çapında duyuruyor. Hastanemizde 10 yılda gerçekleştirilen ‘ilk’ler, insanlık tarihine armağanımızdır” diye konuştu. Kurulduğu 26 Ağustos 2005 tarihinden bu yana önemli başarılara imza atan Yeditepe Üniversite Hastanesi, tıp dünyasının son 10 yılına damga vurdu. Dünya standartlarının üstünde kanıta dayalı tıp ilkelerine bağlı kalarak sunduğu sağlık hizmetleri ile 10 yıl boyunca Türkiye’de pek çok “ilk”i gerçekleştiren Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, geçmişindeki başarılarından güç alıp gelecekteki hedeflerini gerçekleştirmek için emin adımlarla ilerliyor.

Tıp dünyasında önemli başarılara imza attı
Kuruluşundan bu yana bilimsel çalışmalara yönelen Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, 10 yılda tıp literatürüne adını altın harflerle yazdırdı. Türkiye’de ilk daimi yapay kalp pompası operasyonu, Türkiye’de ilk defa impella cihazı ile bypass ameliyatı, Türkiye’nin ilk ulusal koklear implant projesi, Türkiye’deki ilk çift balon endoskopi yöntemi, yeni ses cerrahisi teknikleri; sesin karakteristiğini ve tınısını düzelten, ses bozukluğu olan kişilerin kullanım konforunu arttıran yeni teknikler, ürolojide flexible üreteroskopiyi ilk uygulaması ve İstanbul’da ilk kez kalp nakline köprüleme amaçlı yapay kalp pompası implantasyonu Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi. İlk kez gerçekleştirilen bir teknikle üç hastaya diz protezi gerektirmeden kendi vücudundan alınan kemiklerle “damarlı kemik nakli” yine Yeditepe’de yapıldı ve dünyada ilk kez yapılan bu teknik, yurtdışında da bilimsel makale olarak yayımlandı. İstanbul’da Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı tek vakıf üniversite hastanesi transfüzyon merkezi Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde hizmete girdi. Vücutta eriyebilen stent projesi olan Santez projesinin Türkiye’de ilk kez yapıldığı Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, İstanbul’da ilk kez kalp nakli gerçekleştirilen vakıf üniversitesi hastanesi oldu.

Mikrop barındırmayan hastane kuruluyor
10 yıl önce Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’ni insan kaynağı, teknolojik altyapı ve üst düzey sağlık hizmeti ile bir bütün olarak kurmayı amaçlayarak yola çıktıklarını anlatan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Faruk Yencilek, “Hastanemizde mükemmele yakın bir sistem kurmaya çalıştık. 10 yıl sonra bunu başarmanın gururunu yaşıyoruz. 10 yıl boyunca başarılarıyla göz dolduran hastanemiz; dünya çapında göğsümüzü kabarttı, sağlık hizmetinde Türkiye’nin uluslararası yüzü oldu. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen ‘ilk’lerin tümü insanlık tarihine armağanımızdır” dedi.

Sağlık yatırımlarına gelecekte de devam edileceğini müjdeleyen Doç. Dr. Yencilek, Yeditepe Üniversitesi’nin ikinci hastanesinin 2016 yılının başlarında Koşuyolu’nda açılacağını söyledi. Yencilek şöyle konuştu: “Yine Yeditepe Üniversitesi Laboratuvarları’nda geliştirilmiş ve patenti alınmış bakterileri ve virüsleri tamamen öldüren çok özel bir boya üretildi. Bu özel boya ile boyanacak yeni hastanemiz, virüs ve bakterilerden korunmakla kalmayacak aynı zamanda yok edecek. Hastanelerin korkulu rüyası hastane mikrobudur. Yakalanıldığında ölüm oranı yüzde 100’e yakındır. Yeni Onkoloji Hastanesi de, yeryüzündeki mikroba karşı en fazla korunmuş hastane olacak. Hastanenin kendisi sterilizasyon cihazı gibi çalışacak, devasa bir sterilizasyon cihazı gibi. İçeri giren herhangi bir mikrop 10 saniyede ölecek. Yüzeye herhangi bir mikrop değdiği, birinin ayağıyla bir mikrop geldiği anda ölecek. Dünyada ilk olacak.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu