TJOD ve RCOG arasında ortak çalışma protokolü imzalandı

Prof.Dr. ismail Mete itilRoyal College of Obstetrics and Gynecology (RCOG) ile Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) ortak çalışma protokolü imzaladı.

İngiltere’nin ve dünyanın en saygın kadın doğum kurumlarından olan Royal College of Obstetrics and Gynecology, TJOD ile ortak çalışma için teklifte bulundu. FIGO toplantıları sırasında ön görüşmesi yapılan proje, TJOD Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil’in videokonferans yöntemi ile RCOG Başkanı Tony Falconer’le görüşmesinden sonra karara bağlandı. Prof. Dr. İtil, TJOD ve RCOG’nin ortak çalışma kararı aldıklarını ve ilk toplantının Mayıs 2012 tarihinde yapılacak TJOD kongresi süresince devam edecek olan bir work-shop olacağını bildirdi. TJOD Başkanı Prof. Dr. İtil, RCOG-TJOD ortak çalışma protokolünün önemli unsurlarından birinin, klinik kılavuz ve protokoller hazırlanması olduğunu, bu konudaki çalışmalara Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nden de bir temsilcinin katılacağını belirtti. Ortak çalışma alanlarını European Federation for Colposcopy(EFC), The International Federation for Cervical Pathology and Colposcopy(IFCPC), The Faculty of Sexual and Reproductive Healthcare, The European Society of Contraception (ESC), WHO gibi kuruluşların da desteklediğini dile getiren Prof. Dr. İtil, Türkiye’de konuyla ilgili derneklerden de TJOD Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra işbirliği istenebileceğini kaydetti.

RCOG’nin ACOG (American College of Ob.&Gyn) ve SGOC (The Society of Obstetricians and Gynaecologists of Canada)gibi dünyanın saygın kadın doğum ekollerinden birisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. İtil, FIGO ve EBCOG’da temsil edilen TJOD’nin bu işbirliğinden son derece memnun olduğunu belirtti. Prof. Dr. İtil, Türkiye’de kadın hastalıkları ve doğum ana bilim dalının son derece iyi yetişmiş hekimlerden oluştuğunu ve bunun da dünyanın önde gelen kurumları tarafından onaylandığını söyledi.

Türkiye’de kadın hastalıkları ve doğum alanında asistan eğitimi konusunda Avrupa Birliği akreditasyonu almış klinik sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Prof. Dr. İtil, Türkiye’nin bu alanda bölgesindeki hiçbir ülkeyle karşılaştırılamayacağını dile getirdi. Prof. Dr. İsmail Mete İtil, Türkiye’de eğer son yıllarda anne ve bebek sağlığı parametrelerinde anlamlı iyileşmeler olduysa, bunun en önemli etkenlerinden birisinin ülkenin her yerinde her saatte canla başla çalışan yetkin ve deneyimli kadın doğum hekimleri olduğuna dikkat çekti. RCOG  ve TJOD, dünya’da kadın sağlığına genel bakış, maternal ve perinatal sağlık, adolesan jinekolojisi, kolposkopi eğitimi, infertilite, anne ve bebek ölümleri konularında ortak çalışma yürütecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu