Sonalleve MR-HIFU Tedavi Sistemi Radyoloji Kongresi’nde tanıtıldı

Sonalleve MR-HIFU Tedavi Sistemi Radyoloji Kongresi’nde tanıtıldıImaging 2.0 konseptinin devrim niteligindeki yeni ürünü: Sonalleve MR-HIFU Tedavi Sistemi Radyoloji Kongresi’nde tanıtıldı.

Güncel inovasyonlarla insanların hayatlarını iyileştirmeye odaklanan Philips, 28 Ekim-2 Kasım 2011 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 32. Ulusal Radyoloji Kongresi’nde Imaging 2.0 konsepti içinde yer alan yeni teknolojilerini tanıttı. Kongrede Philips’in en dikkat çeken inovasyonu Imaging 2.0 konseptinin yeni ürünü Sonalleve MR-HIFU Tedavisi Sistemi oldu. Radyolojiye inovasyon ve verimlilik kazandıran; içerisinde yeni PET MR, dünyanın ilk ve tek ful dijital MR sistemi ve yeni IU22 xMATRIX ultrason sistemi de olan Imaging 2.0 konseptinin en yeni ürünü Sonalleve MR-HIFU Tedavisi Sistemi, Radyoloji Kongresi’nin dikkat çekici ürünü oldu.

Sonalleve nedir?

Yüksek Yoğunluklu Odaklanmış Ultrason (High Intensity Focused Ultrasound), aradaki dokulara zarar vermeden vücudun iç kısımlarındaki dokuları ısıtmak ve koagüle etmek için odaklanmış ultrason dalgaları kullanıyor. Sonalleve MR-HIFU sistemi, Philips Achieva ve Ingenia model 1.5T veya 3.0TMR sistemlerinin hasta masasına entegre edilerek non-invaziv tedavinin gelişmiş MR tabanlı planlama ve gerçek zamanlı sıcaklık takibi ile yapılmasına imkân sağlıyor.

Sonalleve uygulamaları

Sonalleve MR-HIFU Tedavi Sistemi çocuk doğurma yaşını geçmiş kadınlarda uterin fibroidlerin ve adenomiyozislerin geleneksel cerrahi tedavilerine non-invaziv bir alternatif sunuyor. Her ikisi de, kadınlarda yaygın olarak görülen, kanser olmayan tümörler; ağrılı olmalarının yanı sıra menstruasyon dönemlerinde ağır kanamaya yol açabiliyor. Ultrason ışınları, fibroid ve adenomiyozis içinde hedef bölgeye odaklanırken büyük miktarda enerji birikimi olduğu için dokular arasındaki sıcaklık yaklaşık 60°C’ye kadar yükseliyor. Bunun sonucu olarak da fibroid veya adenomiyozis dokularda ablasyon meydana geliyor. MR sistemi, prosedürün üç boyutlu planlamasının yanı sıra ablasyon ve terapi takibi sırasında gerçek zamanlı sıcaklık takibi için de kullanılıyor. Non-invaziv MR-HIFU tedavisi hastanın nerdeyse hiç acı hissetmeyeceği şekilde gerçekleşiyor. Hastaların bir çoğu aynı gün içerisinde taburcu olup; iki gün içinde normal günlük aktivitelerini yapmaya başlıyorlar. Gerçek zamanlı geri bildirimli volümetrik ablasyon, verimliliği artırırken tedavinin yaklaşık 2 saatte bitmesini sağlayarak Sonalleve MR-HIFU sistemini cazip bir seçenek haline getiriyor. Bu özelliği ile Sonalleve MR-HIFU, hasta üzerinde çok az stres meydana getiren yeni bir teknik olarak ön plana çıkıyor.

Kemik metastazında palyatif ağrı tedavisi

Birçok kanser hastasında ileri safhada kemiklerinde metastaz gelişmesinin neticesinde çok şiddetli ve hastayı güçsüz bırakan ağrılar meydana geliyor. Bugün kemik metastazlarının palyatif ağrı tedavisinde CE-onaylı olan Sonalleve MR-HIFU, bu geleneksel tedavilere non-invaziv bir alternatif sunuyor. Devam eden klinik çalışmalarda görüldüğü üzere, MR-HIFU tedavisi, radyasyon tedavisinde istenilen ağrı hafifletme etkisine ulaşılamayan bazı hastalarda etkili olabiliyor. Tedavi sırasında ultrason ışınları kemik metastazındaki hedef bölgeye odaklanıyor. Büyük miktarda enerji kemik yüzeyine odaklandığı için, dokular arasındaki sıcaklık yaklaşık 60°C’ye kadar yükseliyor ve kemiği çevreleyen metastatik doku ve hassas sinirlerde ablasyon meydana geliyor. MR sistemi, prosedürün üç boyutlu planlamasının yanı sıra ablasyon ve terapi takibi sırasında gerçek zamanlı sıcaklık takibi için kullanılıyor. Ayakta tedavi edilen hastalarda ağrı palyasyonu için non-invaziv tedavi sunmada umut vadediyor. MR-HIFU çok hassas bir şekilde görüntülenebiliyor ve deriye kateter ya da prob yerleştirmeye gerek duyulmadan hedeflenmiş bir tümörü tedavi edebiliyor. Tüm bu özellikleri ile Sonalleve MR-HIFU ablasyon bu hastaların hayat kalitesini artırıyor. Philips’in gerçek zamanlı geri bildirim sunan, benzersiz volümetrik ablasyon sistemi verimliliği artırıyor ve tedavinin yaklaşık 2 – 3 saatte bitmesini sağlıyor. Cihazı, kadın sağlığına yönelik girişimsel radyoloji servisleri veya klinikler, önde gelen radyoloji hastaneleri ve yeni tedavilerde güçlü girişimsel ve araştırma programı yürütmekte olan üniversiteler ve girişimsel onkoloji araştırma merkezleri tercih ediyor.

Sonalleve’in faydaları

Sonalleve MR-HIFU, uterin rahatsızlığı olan hastalar açısından, cerrrahi müdahale veya embolizasyona karşılık non-invaziv bir tedavi alternatifi sunuyor. Cihaz sayesinde, hastalar çok daha az acı hissederken daha hızlı iyileşebiliyor. Kemik metastazı olan hastalar açısından ise: hasta, radyoterapiye kıyasla hiç radyasyon almazken, gerektiği durumlarda prosedür tekrarlanabiliyor. Radyasyon veya morfin bazlı ağrı kesicilere oranla potansiyel olarak daha az yan etkisi bulunuyor.

“İnovasyon bizim yaşam kaynağımız”

Konu ile ilgili açıklama yapan Philips Türkiye ve Kafkaslar CEO’su ve Philip Sağlık Türkiye Genel Müdürü Willem Rozenberg, “Sağlık bakım alanındaki zorluklarla başa çıkmak, bilgi, beceri ve yetkinlik gerektiriyor. Teknolojiyle neler yapılabileceği konusunda yeni vizyonlar oluşturuyor ve bunun sonucunda yeni teknolojileri ve çözümleri tüm dünya ile birlikte Türkiye’ye getiriyoruz. Son birkaç yıl içinde, Philips’in sağlık bakım sektörüne sunduğu pek çok yenilik oldu. RSNA 2011’de Imaging 2.0 başlığı altında tanıtılan inovasyonlar arasında yeni PET MR, dünyanın ilk ve tek ful dijital MR sistemi ve yeni IU22 xMATRIX ultrason sistemi yer alıyor. Son olarak 32. Ulusal Radyoloji Kongresi’nde Imaging 2.0 konseptinin devrim niteliğindeki yeni ürünü MR-HIFU sistemini tanıttık. Philips Sağlık Bakım, gerçek bir yenilikçi olarak her yıl araştırma ve klinik operasyonlara büyük miktarda yatırım yapıyor. İnovasyon bizim yaşam kaynağımız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu