Sektör

Siemens Healthineers’tan bir ilk daha

Türkiye’de ilk kez bir hastanedeki radyolog tarafından başka bir hastanedeki hastanın koroner BT anjiyografisi yapıldı. Siemens Healthineers tarafından geliştirilen uzaktan tarama yazılımı ile ön hazırlık süresi dahil, 15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirildi. 

Sağlık sektöründe çığır açan yeniliklere öncülük eden Siemens Healthineers, dijital teknolojiler, data ve yapay zekâyı kullanarak hem tıbbi süreçleri iyileştirmeye hem de insanlığı en çok tehdit eden hastalıklara karşı global ölçekte katkılar sunmaya devam ediyor. Türkiye’de diagnostik görüntülemeden laboratuvar hizmetlerine, ileri tedavilerden satış sonrası servis ve bakıma kadar sektöre çok geniş bir portföyle hizmet veren şirket, sağlık hizmetlerini dijitalle dönüştürme ve yakın geleceğin en tehdit edici hastalıklarıyla mücadele hedefiyle kardiyovasküler bakıma, nörovasküler bakıma ve kanser bakımına odaklanıyor.

Dijital ikiz, yapay zekâ, sinematik gerçeklik ve tıbbi nesnelerin interneti (IoMT) gibi teknolojilerle sağlık sektöründe adından inovasyonlarıyla söz ettiren Siemens Healthineers, bu kez de radyoloji süreçlerini iyileştirmeye ve tecrübeli teknik ekibe erişimin zor olduğu durumlarda ekipler arası iş birliğini artırmaya yönelik geliştirdiği uzaktan tarama yazılımı ile Türkiye’de ilk kez, uzaktan koroner BT anjiyografisi çekimine katkı sundu. Acıbadem Maslak Hastanesi’ndeki uzmanlar tarafından gerçekleştirilen çekim, Acıbadem Ataşehir Hastanesi’nde bulunan bir hasta için gerçekleştirildi. Tüm işlem, ön hazırlıklar dahil olmak üzere toplam 15 dakikada başarıyla tamamlandı.

Uzaktan tarama yazılımı yardımı ile Türkiye’nin ilk uzaktan koroner BT anjiyografisini Acıbadem Maslak Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde deneyimli tekniker ekibi ile gerçekleştiren Prof. Dr. Ercan Karaarslan, uzaktan çekimin önemini şu sözlerle ifade etti: ‘’Siemens Healthineers teknolojisiyle gerçekleştirdiğimiz uzaktan kardiyak BT anjiyografisini hem sağlık kurumlarının daha etkin işletilmesi, hem de hastalar için oldukça büyük bir adım olarak görüyorum. Uzaktan çekim sistemin ilk adımlarını da Siemens Healthineers ile hastanemizde bu dönemde atmaya başladık. Bugün artık koroner BT anjiografisi, tüm vücut MR ve fonksiyonel MR gibi sofistike deneyim gerektiren kritik incelemelerde gerekli olduğunda uzaktan bağlanarak rahatlıkla incelemeleri tamamlayabiliyoruz.’’

‘’Uzaktan çekimin sağlıkta standart bir prosedür haline geleceğine inanıyorum’’

Siemens Healthineers Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Enis Sonemel ise uzaktan taramaya destek olan teknolojileriyle ilgili şunları söyledi: ‘’Şirket olarak yakın gelecek hedeflerimizde üç önemli hastalığa odaklanıyoruz: Nörovasküler, kardiyovasküler ve kanser hastalıkları. Sağlığı dijitalleştirerek bu üç önemli hastalıkla mücadele etmeyi, verimli operasyonlar sağlamayı ve sağlık hizmetlerine erişimi artırmayı hedefliyoruz. Uzaktan taramaya imkan veren yazılım teknolojimiz bugüne kadar sektörümüzün hizmetine sunduğumuz dijital teknolojilerimizin yalnızca bir tanesi. Sağlıkta yüz yılı aşan tecrübemizle, ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin gelişimine tarihimiz boyunca katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Gelecekte de dünyanın en yenilikçi sağlık teknolojilerini ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz.’’

Bu sistemi ülkemizdeki birçok merkeze yayma hedefleri olduğunu da belirten Sonemel, “Sağlık kurumları, uzaktan taramaya yardımcı olan yazılımımız sayesinde ekstra özen gösterilmesi gereken önemli tetkikleri, gerekli merkezlerden yönlendirerek farklı bölgelerde de yapma olanağına sahip olabilecek. Yakın gelecekte sağlıkta bu tür uzaktan çekimlerin standart bir prosedür haline geleceğine inanıyorum. Sistem, coğrafi sınırları kaldırarak sağlık hizmetlerine erişimi artıracak; teknisyenlerin ve sağlık profesyonellerinin ise tecrübe paylaşımına katkı sağlayacak’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu