Sakal ekimi nedir, nasıl yapılır?

Sakal erkekler dünyasında çok şey demek. Sakalı ile kimileri saygınlık devşiriyor kimileri kadınlar tarafından daha çok beğeniliyor. Sakal, kimileri için erkeklik göstergesi kimileri için doğal bir makyaj.
Sakalın psikolojik boyutunda en çok önem verilmesi gereken şey maskülenlik göstergesi olması. Bir erkeğin erkekliğini tamamlaması için ihtiyaç duyduğu şeylerden biri toplum için. Ergenlik dönemine girişle başlayan erkekleşme, sesin kalınlaşması ve vücudun muhtelif bölgelerinde kıllanmanın artması şeklinde devam eder. Bu süreçte genç erkekler için, en çok önem verilen erkeklik göstergesi sakaldır.
Genç erkekler için ergenlik dönemi ile güç çatışmaları başlar, içlerindeki erkeklik içgüdüsü ile. İlkel özelliklerin baskın olduğu güç gösterileri vuku bulur. Mesela en uzun boylu ve büyük erkek en saygın gören erkek olabilir. Sakalın önemi de buradadır, göze çarpan göstergeler genç erkeğin erkekliğini tamamlaması için hayatidir.

Sakal çıkmaması durumu ne zaman sorundur?
Genç bir erkeğin sakal kazanımını 19-20 yaşlarına kadar tamamlaması normaldir. Eğer 20 yaşına kadar sakal tamamlanmamış ve gürleşmemişse sakalsızlık sorun olarak algılanmaya başlanabilir. Bir erkek o yaşlardan itibaren doğal şekilde sakal kazanamaz. Sakal ekimi tek çaresi haline gelir.

Sakal ekimi nasıl yapılır?
Sakal ekimi işlemine başlamadan önce planlama yapmak ve ne kadar sakal ekileceği ve de bu sakalların hangi açılarda ekileceği gibi konuları belirlemek gerekmektedir. Bu konularda uzman kararını verdikten sonra plan kesinlik kazanır. Uzman, kalemle yüzün sakal ekimi uygulanacağı bölümleri işaretler ve ardından bilgiler bilgisayara aktarılır. Bilgisayar ortamında ilerleyen teknolojinin ve geliştirilen programların sayesinde, sakal ektirecek kişi ekim sonrasında yüzünün alacağı yeni hali ve ekim yapılacak bölümleri net bir şekilde simülasyonda görebilir.
Sakal ekimi tekniği büyük ölçüde saç ekimi tekniği ile özdeştir. Saç ekimi gibi lokal anestezi ve sedasyon uygulaması altında yapılır ve 2-5 saat kadar sürer. İşlem büyük ölçüde ağrısız olduğu söylenebilir. Sedasyon tekniği bu konuda çok yardımcı olur. İşlem sonrası nakledilen köklerin etrafında minik kabuklar oluşur. Ekim sahası kesinlikle kuru tutulmalı ve ellenmemelidir.

Sakal ekimi için kökler nereden alınabilir?
Sakal ekimi için ihtiyaç duyulan kıl kökleri; sakal alt bölgesi, göğüs, ensenin alt kısımları ve hatta elmacık kemiği üzerindeki kökler bile alınarak ihtiyaç duyulan başka alana ekim yapılabilmektedir. Sakal kökü temini için seçenek sayısı oldukça geniştir. Hatta kök alınan bölgede epilasyon görevi de üstlenebilir sakal ekimi.

Sakal ekimi sonrası süreç nasıl devam eder?
Sakal ekim operasyonu tamamlandığında vücudun herhangi bir yerinde iz kalmaz. Günümüzde sakal ekimi konusunda uygulanan modern teknikler ile son derece hızlı bir şekilde etkin sonuçlar, birkaç hafta gibi kısa sürede alınabilmektedir. Sakal ekimi ile ilgili tek sıkıntılı süreç operasyon sonrasında ekim yapılan bölgede kısa süreli kırmızı görünümlü noktaların oluşmasıdır. Vücut, sakal ekimi sonrası operasyon bölgesini beslemek ister. Böylece operasyon yapılan bölgede kan toplanması oluşur. Sakal diplerinde oluşan bu kısa süreli kanlanma kırmızı noktalı görünüm ortaya çıkarsa da endişe etmemek gerekir kısacası. Bu kesinlikle geçici bir süreçtir.
İkinci hafta sona erdiğinde, sakal estetiğinde ‘şok dökülme’ olarak bilinen dökülme gerçekleşir. Bunun ardından ise yeni sakallar çıkmaya başlar. Bu yeni çıkacak olan sakallar kalıcı ve ömürlüktür. Şok dökülme esnasında hastaların herhangi bir endişe duymasına hiç gerek yoktur. Ekim yapılan sakallarınız dökülmemektedir.

Sakal ekimi yapıldıktan ne kadar süre sonra yüz normal görünümüne kavuşur?
Yukarıda bahsettiğimiz ekilen sakalların hızlı bir şekilde dökülmesi olarak tanımlanan şok dökülmeden sonra, 4 – 8 ay içerisinde dökülen bütün sakallar yeniden çıkar. Kişiden kişiye değişen, kısalan ve uzayan bu süreden sonra bölgede artık kalıcı bir şekilde sakallanma olacaktır. İşinin ehli bir merkezde ve uzmanla yaptırdığınız operasyondan sonra neredeyse doğal ve önceden sahipmişsiniz gibi görünen sakallarınız olacaktır.

Yanık izine sakal ekimi mümkün müdür?
En baştan cevabı vererek başlayalım, evet mümkündür. Hatta sakal ekiminin en çok uygulandığı alanlardan birisidir. İnsanların çeşitli bölgelerde yara, yanık gibi izleri kapatmak adına tercih ettikleri ekim modelidir. İlk olarak kliniklerde, yanık izinin oluştuğu bölgeler incelenmektedir. Ardından nasıl bir teknik ve ne derece bir yoğunluk ile sakalın ekilebileceği hesaplanmaktadır ve plan yapılmaktadır. Sonrasında ise yanık izinin olduğu bölgede ilerleyen dönemde herhangi bir deri problemi yaşanmaması adına son araştırmaların yapılması ile birlikte uygulamaya geçilebilmektedir. Eğer yıllardır kurtulmaya çalıştığınız ve görünmesini istemediğiniz yanık izleriniz mevcutsa sakal ekimi yöntemi bunu kapatmak için seçeneklerden biridir.
Detaylı bilgiyi için: https://www.estecenter.com/seyrek-sakal-nasil-gurlesir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu