Nüve, Boğaziçi Üniversitesi I. Biyomalzeme Günü’ne …

nuve-bogazc_2

Nüve, Boğaziçi Üniversitesi I. Biyomalzeme Günü’ne katıldı

Bu sene kuruluşunun 45. Yılını kutlayan Nüve, “Ülkemizde yerli laboratuvar cihazları üretimi” konulu sunumunda Ar-Ge uygulamalarından en yeni örnekleri sundu.

 

 Nüve, 22 Şubat 2013 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği tarafından düzenlenen 1. Biyomalzeme Günü’ne katıldı. Boğaziçi Üniversitesi’nin Kandilli yerleşkesinde yer alan Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde yapılan toplantıya yurt çapında 27 üniversiteden 160’a yakın akademisyen ve biyomedikal mühendisliği lisans ve lisans üstü öğrencileri katıldı.
Üniversite-Sanayi işbirliği
Üniversite – sanayi işbirliğinin ülke ekonomisi için öneminin farkında olan ve bu işbirliklerini her geçen gün artıran Nüve, son olarak Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nün daveti üzerine I. Biyomalzeme Günü’ne katılarak katılımcılara bir sunum yaptı.
1. Biyomalzeme Günü’nde doku mühendisliği ve uygulamaları, biyomimetik malzemeler, gen terapisinde polimerik taşıyıcılar, polilaktik asit ve biyomedikal uygulamaları gibi konularda akademisyenler tarafından sunumlar yapıldı. Toplantının Türkiye’de biyomalzeme üretimi başlıklı fikirlerin artık üretime geçirildiği bölümünde ise konusunda sektörün köklü temsilcisi ve bu sene kuruluşunun 45. yılını kutlayan Nüve bir sunum yaptı.
Ürün tasarımı
Toplantıda Nüve Ar-Ge Müdürü Yusuf Çetinkaya, “Biyomedikal Mühendisliğinde Yerli Üretim Laboratuvar Cihazları” başlıklı konuşmasında ülkemizde Biyomedikal Mühendisliği konusunda üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinerek Nüve’nin ürün tasarımı sürecindeki uygulamalarından en yeni örnekleri sundu. Nüve’de ürün tasarımının “takip değil, fark oluşturan tasarım” prensibinden yola çıkılarak yapıldığını, Ar-Ge’den üretime tüm süreçlerde Türk mühendisi ve işçisinin emeği olduğunu belirterek Nüve’nin sadece ülkemizde değil 106 ülkede kabul gören bir dünya markası olduğunu vurguladı.
Biyomalzeme Araştırma Laboratuvarı
Yaptıkları bilimsel çalışmalar sırasında Nüve gibi yerli teknoloji üreten bir firmanın desteğini almaktan mutlu olduklarını belirten katılımcılar Nüve’nin Ar-Ge çalışmaları sonucu ürettiği cihazların pahalı ithal ürün tüketimini azalttığını, düşük ödeneklerle yapılamayan araştırmaların önünü açtığını belirttiler. Oturumların ardından Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde yeni kurulan Biyomalzeme Araştırma Laboratuvarı’nın açılışı Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu tarafından yapıldı. Ardından laboratuvar gezilerek I. Biyomalzeme Günü etkinliğini düzenleyen ve Biyomalzeme laboratuvar koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Bora Garipcan tarafından açılışa katılan davetli grubuna laboratuvar ile ilgili bilgi verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu