Kalp hastalıklarında etkili ve düşük maliyetli tedavi

Uluslararasi_Kalp_Kongresi_gunsel_avci
Ağır kalp yetersizliği olan hastalara, genellikle kalp pili takılması ya da kalp destek aygıtı, yapay kalp ve kalp nakli gibi yöntemlerle tedavi edilebiliyor.

Bu yöntemlerin çoğunun büyük ameliyatlar gerektirdiği, ameliyatlar sırasında olduğu kadar sonraki takip sürecinde de ciddi yan etkilerinin görülebildiği, bu yöntemlerin çok pahalı ve hastanın yaşam kalitesini bozan yöntemler olduğunu belirten Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Günsel Avcı, en etkili ve düşük maliyetli bir yöntem olan EECP’yi ( Ritmik Masaj) anlattı.
Prof. Dr. Günsel Avcı, dünyaca ünlü kalp doktorlarını İstanbul’da buluşturan iki uluslararası kongreye katıldı ve 4,5 yıl önce EECP (Ritmik Masaj) Tedavisi ile hayata dönmüş olan hastasını sundu. Prof. Günsel Avcı, EECP (Ritmik Masaj) tedavisinin ülkemizde yeterince bilinmediğini ve yaygın kullanılmadığını belirti. Kalp hastalarını 12 yılı aşkın süredir bu yöntem ile tedavi ettiğini ve 500 kadar tedavi görmüş hastasının %95 inde, onları yeniden aktif yaşama döndüren başarılı sonuçlar aldığını söyledi.

EECP tedavisinin, vücudun belden aşağısına, kalp atımları ile uyumlu olarak yapılan bir “Ritmik Masaj” olduğunu açıklayan Prof. Günsel Avcı, kansız, ameliyatsız ve risksiz olan bu tedavi ile kalpde “doğal bypasslar” açılarak, koroner kalp hastalarında göğüs ağrısı yakınmalarının kaybolduğunu belirtti. Prof. Günsel Avcı, kongrede sunduğu hastasının uzun süredir şeker ve koroner kalp hastalığı olduğunu, 5 yıl önce geçirdiği bypass ameliyatından 45 gün sonra kalp yetersizliğinin başladığını, sonrasında her 2-3 haftada bir acilen hastaneye kaldırıldığını ve 4.5 yıl önce ilk kez gördüğünde, ileri deredece kalp yetersizliği yakınmaları ile 1 aydır evine taburcu edilemeden hastanede yatar durumda olduğunu açıkladı. Bu hastanın EECP tedavisinin 15. saatinde evine taburcu edilebilecek duruma geldiğini, sonraki EECP tedavilerini evinden gelerek gördüğünü belirtti. Uzun süre, aldığı EECP destek tedavisi ile, seyahatler dahil oldukça aktif bir yaşam şansı kazandığını belirten Prof. Günsel Avcı, hastasının son bir yıldır, ilave EECP tedavisine ihtiyaç duymadan, yaşamını sürdürdüğünü ekledi.

Bu yöntemlerle karşılaştırıldığında, EECP (Ritmik Masaj) tedavisinin kansız, risksiz bir uygulama ile vücut dışından kalp ve dolaşıma destek sağlayan bir yöntem olduğunu, hastanın yaşam kalitesini her geçen gün iyileştirdiğini belirtti. Avcı;”Ülkemizde EECP tedavi uygulamaları yaygınlaştıkça, hastalarımıza daha risksiz, uygulaması kolay, etkili ve düşük maliyetli bir tedavi şansı sağlamış olacağız “dedi. Prof. Günsel Avcı, bundan böyle yalnızca kalp hastalarına değil tüm ülkemiz halkına hizmet edebilmek amacı ile milletvekili adayı olduğunu da ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu