Cerrah&Sanayici Buluşuyor

İzmir’de Üniversite&Sanayi Buluşması çerçevesinde gerçekleştirilecek olan “Cerrah&Sanayici Buluşuyor” etkinliği 22 Aralık 2011 tarihinde yapılacak.

inoviz
EÜ Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) tarafından düzenlenen etkinlik, EÜ Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Binası’nda gerçekleşecek.
İNOVİZ, ABD’de yerleşik Türk Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği-TASSA’nın öncülüğünde ve İzmir’deki üç devlet üniversitesi olan Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün akademik vizyonu, sektör temsilcilerinin desteği ve Ege Serbest Bölgesi AŞ’nin kolaylaştırıcı yaklaşımı ile kurulan, firmalar ve araştırmacılar için yetkin bir İletişim ve İşbirliği girişimi. Bu girişimin amacı, bölgemizde sağlık alanında: Üniversite ile sanayi arasında etkin ve sürdürülebilir işbirliği sağlayarak, Firmalar arasında proje, teknoloji ve ticari odaklı işbirlikleri oluşturarak, Bölgemizi sağlık sektörüne yön veren, sektörün kalbinin attığı etkin ve iyi tanınan bir üs haline getirmektir.
Girişimin başlangıç tarihi olan 2009 yılından günümüze kadar INOVIZ Girişiminin paydaşları tarafından çok çeşitli toplantı ve etkinlerden düzenlenmiştir. Medikal sektördeki sanayicilerin de bu girişime destek verme kararından sonra INOVİZ Girişimi farklı bir boyut kazanmış ve artık tanınan yerel bir girişim haline gelmiştir. Bu noktadan sonra INOVİZ markasını yaratma çalışmaları başlatılmış ve girişimin logosu için Türk Patent Enstitüsü’ne marka başvurusu yapılmış ve markalaştırılmıştır.

Bugün itibari ile İNOVİZ; Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Valiliği, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Ticar et Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Serbest Bölgesi AŞ, Ege Tıbbi Malzemeciler Derneği, Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri ve Tedarikçileri Federasyonu (TÜMDEF) ve Ege Bölgesi Cerrahi Derneği’nin desteği ile 390 firma ve 170 akademisyenin bulunduğu geniş veri tabanı olan bir GİRİŞİM haline gelmiştir.

Günümüz itibari ile İzmir’deki üç büyük üniversite Biyomedikal Teknolojiler alanında ulusal ve uluslararası düzlemlerde söz sahibi kuruluşlardır. Ayrıca, bu alandaki insan kaynakları, fiziki alt yapı ve araştırma sonuçları İzmir’in önemli zenginliğini oluşturmaktadır. Bununla birlikte, İzmir’de filizlenmekte olan Biyomedikal Teknolojiler Sanayi ve Üretim sektörü ulusal düzlemde ses getirmektedir. Özellikle EXPO 2015 sürecinde belirlenen “Sağlık için İzmir” teması yerel yönetimlerce de benimsenmiş durumdadır ve bu da İzmir’in en önemli güçlerinden birini oluşturmaktadır. Son olarak, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan “İzmir için Yükselen Sektörler” dokümanında sağlık ve sağlık teknolojilerinin öncelikli sektörler arasında gösterilmesi, İzmir’in potansiyelini ortaya koymaktadır. 21. yüzyılda rekabet artık firmalar arasında değil kümeler arasında olmaktadır. Dolayısı ile rekabet öncesi çalışmalarda işbirliği yapmak amacı ile kurulan ve bu alanlarda birlikte hareket eden; bünyesine üreticileri, araştırma merkezleri, üniversiteler gibi kurumları da dahil eden “Kümeler” ve dolayısı ile bu kümelerin üyesi firmalar rekabette başarılı olacaktır. Sonuç olarak bizlerin yapması gereken, Ar-Ge ve inovasyonu içeren, araştırma boyutu önde olan ve sanayicilerin de bu araştırmalarda aktif rol aldığı bir küme oluşturmaktır. Tabi bu uzun vadeli bir amaçtır ve planlar uzun vade için yapılmalıdır. Ancak şu anda yapılması gereken bu bilincin oluşturulması ve desteklenmesidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu