“Benim sesim olur musun?”

benim-sesim-olur-musun
Türkiye’de yaklaşık 3.5 milyon işitme engelli bireyin 180 bin’ini çocuklar oluşturuyor. Bu çocuklara erken yaşta özel eğitim verilmeye başlanması ise büyük önem taşıyor.

 

Şişli Belediyesi,  bu konuda farkındalık oluşturmak ve işitme engelli çocukların ‘sesi’ olmak için Çocuk Eğitim Derneği işbirliğiyle çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 0-6 yaş grubu işitme engelli çocukların özel tekniklerle öğrendikleri dans gösterileri izleyicileri büyüledi. Çocukların şiirler okuduğu, dans ettiği “Dünya Kulak ve İşitme Günü Programı’na, oyuncular Mert Fırat, Behzat Uygur, gazeteci İsmail Küçükkaya, Gökhan Taşkın gibi pek çok tanınmış isim de destek verdi. Programda bir konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Erken yaşta verilen eğitim, işitme engelli çocuklara geleceklerini kazandırıyor. Biz, halka bire bir temas eden yerel yönetimlere çok iş düştüğünün bilinciyle, her türlü desteği vermeye her zaman gönüllü olduğumuzu bir kez daha duyuruyoruz” diye konuştu. Çocuklarda işitme engelinin, beyin gelişiminin gerçekleştiği 0-6 yaş aralığında anlaşılabilmesi ve özel eğitim verilebilmesi, bu çocukların geleceğin aktif, üretken ve mutlu bireyleri olmaları için büyük önem taşıyor. Şişli Belediyesi, Çocuk Eğitim Derneği işbirliğiyle Türkiye’de pek bilinmeyen 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü’nde çok özel bir etkinliğe imza attı. 0-6 yaş grubu işitme engelli çocukların özel tekniklerle öğrendikleri dans gösterileri izleyicileri büyüledi. İşitme engelli çocukların eğitimi konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü Programı, Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sosyal sorumluluk projelerine gösterdiği hassasiyetle bilinen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, etkinlikte yaptığı konuşmada yaklaşık 3.5 milyon işitme engelli bireyin, aileleriyle birlikte nüfusun önemli bir kısmını oluşturduğuna dikkat çekti.

‘’3 Mart dünya kulak ve işitme günü bir fırsat’’

Bu konuda tüm kurum ve kuruluşların toplumda duyarlılık oluşturmak için elinden gelen her şeyi yapması gerektiğini vurgulayan Hayri İnönü, sözlerine şöyle devam etti: “Uzmanlar, işitme engelli bireylerin,  beyin gelişiminin gerçekleştiği 0-6 yaş aralığında eğitim almaya başlamalarının büyük önem taşıdığını belirtiyor. Erken yaşta verilen eğitim, işitme engelli çocuklara geleceklerini kazandırıyor. Biz, Türkiye’de maalesef pek bilinmeyen 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü’nü bir fırsat olarak gördük ve konunun önemine dikkat çekmek için bir adım atmış olduk.  Ama bu adımla sınırlı kalmayacağız. Halka bire bir temas eden yerel yönetimlere çok iş düştüğünün bilinciyle, her türlü desteği vermeye her zaman gönüllü olduğumuzu bir kez daha duyuruyoruz.”

Etkinliğin yıldızları, işitme engelli çocuklar oldu

İstiklal Marşı’nın Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri tarafından işaret dili ile okunmasıyla başlayan etkinlikte, Ete Kurttekin’in Çocuk Eğitim Derneği’ndeki işitme engelli çocuklar için bestelediği “Sesim Olur musun?” şarkısı da aynı öğrenciler tarafından işaret diline çevrildi.

Tanınmış pek çok ismin de destek verdiği 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü Programı’nın yıldızları,  birbirinden ilgi çekici gösterileriyle işitme engelli çocuklar oldu. Etkinlikte, sağır bir genci canlandırdığı ‘’Başka Dilde Aşk’’ filmiyle ödül alan oyuncu Mert Fırat, oyuncu Behzat Uygur,  Fox TV Haber Spikeri, gazeteci İsmail Küçükkaya, Flash TV Haber Spikeri Gökhan Taşkın, müzisyen Ete Kurttekin, engellilerle ilgili projelere verdiği destek ile tanınan Yataş Grup Onursal Başkanı Yılmaz Öztaşkın’a da Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü tarafından plaket sunuldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu