80 Ülkeden yabancı doktora Türkiye’de eğitim

80-ulkeden-egitim
Liv Hospital ve Fujifilm işbirliği ile kurulan “Endoskopi Eğitim Merkezi”nde (GI Training Center) yurt dışından gelen doktorlara eğitim verilecek.

Sağlık alanında önemli başarılara imza atan Liv Hospital, medikal sistemler alanındaki çalışmalarıyla Türkiye’yi yönetim üssü haline getiren Fujifilm ile önemli bir iş birliği gerçekleştiriyor. Liv Hospital’da kurulan “Endoskopi Eğitim Merkezi”nde bir yıl içinde 80 ülkeden gelecek doktorlara eğitim verilecek.

Liv Hospital doktorlarının deneyim ve tecrübesi ile Fujifilm’in teknolojik alt yapı desteğinin bir araya geldiği merkezde, yıl boyunca Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya bölgelerinden 80 ülkeden gelecek yabancı doktorlar endoskopi uygulamaları konusunda bilgilendirilecek. Bu eğitimlerle, bölge ülkelerinin yüzde 90’ında önüne geçilemeyen hayati risklerin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Gelişen sağlık sektörüyle birlikte kamu hastanelerinin alt yapılarının güçlendirilmesi ve özel hastane yatırımlarının artması, Türkiye’yi medikal sistemler ve deneyimli hekimlerin yaptığı başarılı girişimler alanında iddialı bir konuma getiriyor. Medikal alandaki olumlu gelişmeler beraberinde önemli iş birlikteliklerinin gerçekleştirilmesini de sağlıyor. Bu birlikteliklerden birine imza atan Fujifilm Türkiye ile Liv Hospital, bir yıllık süre içinde 80 ülkeden gelecek doktorlara eğitim verecek.

Dünyanın her yerinden hekimlere eğitim

Liv Hospital’ın İstanbul Ulus’ta bulunan hastanesinde bir süre önce kurulan “Endoskopi Eğitim Merkezi”nde (GI Training Center) Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Pata ve Prof. Dr. Filiz Akyüz tarafından ikişer günlük programlar dahilinde eğitimler verilmeye başlandı. Liv Hospital doktorlarının deneyim ve tecrübesi ile Fujifilm’in teknolojik alt yapı desteğinin bir araya geldiği eğitim merkezinde, Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya bölgelerinden gelecek doktorlar, endoskopi uygulamaları konusunda eğitim alacak. Bu eğitimlerle, bölge ülkelerinin yüzde 90’ında önüne geçilemeyen hayati risklerin en aza indirilmesi hedefleniyor. Sindirim sistemi hastalıkları üzerine animasyon, hayvan modelleri üzerinde teorik ve pratik olmak üzere verilen eğitim sonunda katılımcılar sertifika sahibi oluyor.

Hedef: Dünya çapında referans merkezi olmak

Türk sağlık sektörünün uluslararası düzeyde yükselmesini sağlamak için özel sektör olarak önemli bir iş birliğine imza atıldığına dikkat çeken Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, “Hedefimiz sadece kaliteli sağlık hizmeti sunmak değil. Ulaştığımız kalite ve bilimsel vizyon-misyonumuzla sağlık alanında Türkiye’nin dünya çapında önemli bir referans merkezi haline gelmesini sağlamak. Bu tip eğitimler ülkemiz adına çok önemli bir adım” dedi.

Türkiye yönetim üssü oldu

Güçlü Ar-Ge’si sayesinde sağlık alanında geliştirdiği teknolojileri Türkiye’ye kazandıran Fujifilm ise Kazakistan, Özbekistan ve Azerbaycan’ın da aralarında olduğu 11 ayrı ülkenin yönetimini Türkiye üzerinden gerçekleştiriyor. Fujifilm Dış Ticaret A.Ş. Başkanı Jun Higuchi, “Teknolojimizi sağlık alanında geliştirerek şimdiye kadar sır olan pek çok hastalığın teşhis ve tedavisinde büyük kolaylıklar sağlıyoruz. Gerek alt yapılarını modernize eden kamu hastaneleri, gerekse gelişen özel sağlık sektörü medikal teknolojiyi yakından takip ediyor. Bu da bizlere cesaret veriyor” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu