Küllerinden Doğmak –Arayış-Uyanış

“Hayattan güzel şeyler istiyoruz. Başarı, güven, mutluluk, şöhret, zenginlik… Peki, bunları isterken eksik bıraktığımız en önemli şey nedir diye hiç sordunuz mu? Gerçekte neyi, neden istediğimizi biliyor muyuz? Aslında biz dâhil, her şey evrene ait…Görünenin ardında hep bir görünmeyen mevcut… Bütün mesele bu perdeleri aralayıp, gerçeğe ulaşmaktır. Gözümüzün önündeki perdeleri kaldırdığımızda, hem kendimizi tanıyacağız, hem de neyi neden istediğimizin gerekçesini daha iyi anlayacağız.” diyor Nimet Erenler Gülkökü.

Zen felsefesi ve Şamanik öğretileri sosyolojik çalışmalarla buluşturan araştırmacı yazar Nimet Erenler Gülkökü’nün  “Küllerinden Doğmak –Arayış-Uyanış” kitabında, günlük hayatta yaşadığımız tüm konulara farklı bakış açısıyla,  alışılmışın dışında, ölümden mutluluğa, affetmekten nefrete, aşktan sevgiye, kadından erkeğe dek uzanan geniş bir yelpaze ile okuyucusuna sesleniyor.

İnsanda var olan evrensel bilgiye ulaşmanın yolunu kitapta dikkat çekici yazılarla gündeme taşıyan yazar, son günlerde affetmek konusunda gerçekleşen tartışmalara ise yine kitabından bir örnekle yanıt veriyor. “Affetmek bize düşmez. Bize düşen şey yaşadığımız herhangi bir olay karşısında haksızlığa uğramış olsak bile, hatayı başkasında değil de, kendimizde aramaktır.. Aklımızı, duygularımız, sezgilerimizi, düşüncelerimizi, irademizi sağlıklı kullanamamaktan kaynaklanan eksiklerimizden içeri sızan yanlışlardır. Affetme, hatayı başkalarına yükleme, kendini masum görme eğilimidir. Bize düşen başkalarını suçlu görüp onları affetmek yerine kendimize bir kez daha dönüp bakmak ve zayıf noktalarımızı güçlendirmektir.” diyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu